Totaal aantal pageviews

woensdag 9 november 2011

toch niet.....

Een klein berichtje gisterenavond toen ik op mijn telefoon de nieuwsberichten checkte. De aanschaf en implementatie van de Sig-Sauer gaat niet door. Het programma van de vervanging van de Walther P5 gaat tenminste zes maanden langer duren.

Minister Opstelten kiest voor veiligheid, want het pistool voldoet toch niet aan de veiligheidseisen. Gesteld dat dit zo is, dan is dit een goede beslissing, alleen...het wás toch al getest? Kennelijk is het pistool, nadat het contract gegund is, geschikt gemaakt voor serieproductie. In dat proces is het pistool nogmaals getest, tot vier keer toe, en niet door de keuringen gekomen. Dat snap ik niet. Ik bedoel, dat is toch iets wat je meeneemt in je gunning en waar je bij een grote wapenfabrikant vanuit mag gaan? Zijn die paar testpistolen soms met de hand gemaakt, zodat ze zo perfect mogelijk waren?

Wie een beetje verstand heeft van politiek, weet dat die zes maanden gerust zullen uitgroeien naar een anderhalf jaar. als we geluk hebben. En de minister gaat zich nu richten tot de andere partijen die meededen in de gunning, maar het moesten afleggen tegen Sig-Sauer. Dat waren Walther en Heckler & Koch. Walther heeft de P-2000 en  Heckler & Koch heeft ook een P-2000 model, maar ook de USP.






Beide fabrikanten hebben een goede reputatie. Walther levert immers al jaren de P5 en daarvoor de P-38, hoewel dat wapen een wat schemerige reputatie heeft omdat het,naast de lüger, in het Duitse officierskorps werd gedragen in WO II. en Heckler & Koch levert al vele tientallen jaren de MP5 series aan speciale eenheden door de hele wereld.

Hoe dan ook, je zou denken dat de overheid en de politie in dit geval in het bijzonder, niet veel kaas gegeten hebben van aanbestedingen en aankoop van zaken, gegeven het feit dat de Telegraaf van de week kopte dat de nieuwe dienstauto's veel duurder worden dan begroot. Op de interne korpssite werd nog een poging gedaan om een en ander glad te strijken ( gaat u maar rustig slapen; wij hebben niets verkeerd gedaan) want de berichten waren verspreid door een producent die het niet geworden was, dus rancune speelde mee.

Al met al duurt het weer een hele tijd voordat we het materiaal krijgen waar we zo om zitten te springen. We wachten maar weer gelaten af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten