Totaal aantal pageviews

dinsdag 18 oktober 2011

Eventualiteiten


Door Jobthecop op 18:30

Zo. Hè,hè. De verkiezingen zijn voorbij. We hebben gestemd, gekozen en nu mogen we vier jaar mopperen dat ze er in Den Haag niks van terecht brengen. Eigen schuld, want we hebben ze daar zelf naartoe gestemd. Er zijn -gelukkig – twee grote partijen die het aantal politieagenten drastisch willen verhogen en – ook niet onbelangrijk – bezuinigingen willen terugdraaien. De derde grote partij wil het eerste ook wel, maar zonder de bezuinigingen terug te draaien ( die kwamen immers uit de koker van PVDA-minister Guusje ter Horst) en door meer gebruik te maken van financiële wetgeving, om criminelen hun vermogen af te pakken. Goed voornemen, maar daarvoor heb je ook specialisten nodig die zonder opleidingsgeld en een goed salaris niet naar de politie komen. Een recent onderzoek wees uit dat voor de vijfde keer op rij de politie Nederland als meest favoriete werkgever is gekozen door HBO-ers en hoger opgeleiden. Ja logisch, die gaan niet het blauw in, krijgen een beleidsbaantje waarbij ze zo vrij als een vogel zijn ( want als het beleid niet goed wordt uitgevoerd is het toch niet hún schuld, maar van het klootjesvolk op straat) en een goed salaris waarbij ze gewone dienders mogen vertellen wat ze moeten en mogen en vooral niet mogen. Nou ja, ik draaf een beetje door.

Tijd voor het volgende evenement. Het WK-voetbal. Vanmiddag afgetrapt door gastland Zuid-Afrika tegen Mexico. Ik heb niks met regulier voetbal, maar een Ek of WK vind ik wel leuk. Niet dat mijn huis vol hangt met oranje-gadgets, maar een straat verderop is he-le-maal oranje, compleet met feesttent en groot scherm (en laten we de biertap niet vergeten). Voetbal verbroedert. De korpsleiding heeft al maanden van tevoren een SGBO opgericht. Een Staf Grootschalig en Bijzonder Optreden. Een denktank voor wat er allemaal fout zou kunnen gaan bij een WK, ook al speelt zich dat 5000 km verderop af.

Natuurlijk is dat goed. Je plant eventuele acties, incidenten en calamiteiten. En niet alleen, maar op interregionaal niveau, in dit geval samen met Gooi-en Vechtstreek en Flevoland. Vanmiddag kregen alle personeelsleden die daar werken een krantje over de voortgang rondom dit SGBO. Ik las het eens vluchtig door en vroeg me af: moest dat nou? Is dit een verkapte vorm van Kijk Een Hoe Goed Wij Bezig Zijn? En dat met al die bezuinigingen? Er stond werkelijk waar niets in waar ik wijzer van werd. Een boekbespreking van een boek over het WK 2010. Wat nu pas speelt, dus hoe kun je daar iets zinnigs over schrijven? Een stukje van de voorzitter van de SGBO. Ervaringen van eerdere WK's en EK's door collega's. Nee, wat mij betreft had dat niet gehoeven. Een stuk papier dat zijn weg vindt naar de papiercontainer zonder dat het werkelijke waarde heeft gehad. Het zal wel niet het laatste papier zijn waar we niks aan hebben. Maar ach, het wordt gerecycled tot WC-papier. Komt er toch nog iets prettigs van…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten