Totaal aantal pageviews

maandag 24 oktober 2011

Impressies

Maart 18, 2011
Door Jobthecop op 09:15

Een druk weekje achter de rug, met allerlei kleine gebeurtenissen. En het weer was ook nog eens fantastisch, dus ik heb geprobeerd zo veel mogelijk op de fiets te zitten. Waar zal ik eens beginnen?

Controle dinsdagmiddag met de rollentestbank leverde een aardig aantal bekeuringen op. Drie mensen die zonder rijbewijs reden kom je niet vaak tegen. En dan een jongeman waarvan de rem het niet goed deed. Hij hoefde nog maar 35 km te rijden en dan zou hij het laten repareren, zei hij. Daar trappen we niet in. Bij het weglopen mompelde hij iets met een ziekte dat ik niet kon verstaan. Toen ik vroeg wat hij zei, zei hij "mierenneuker". Ik stuurde hem weg maar hij bleef treiterig "mierenneuker" tegen me zeggen. Dan maar een aanhouding. Hij vond het geen belediging, verklaarde hij later. Een mierenneuker is namelijk iemand die zijn werk zeer nauwgezet doet. En hij had al eens eerder tegen een agent gezegd "Ik vind jou een klootzak" en daar was hij ook niet voor beboet. De Officier van Justitie was het niet met hem eens en legde hem in het kader van ZSM een boete op van 650,= Euro. Hopsakee! Natuurlijk wilde hij het voor laten komen en verliet het bureau, al vloekend op de oneerlijke maatschappij waarin hij zichzelf ongetwijfeld als een middelpunt van rust en eerlijkheid beschouwde.

Woensdag had ik noodhulp. We hebben een aantal wijkprobleempjes meegepakt – per slot van rekening is noodhulp niets anders als verstoorbaar wijkwerk – en wat openstaande vonnissen. We kwamen bij een adresje van iemand die al lang op de opsporingslijst stond. En nu brandde er licht, maar er werd niet opengedaan. Dus belde ik met de Hulpofficier van Justitie, die een machtiging tot binnentreden afgaf. Hup, boem, de deur eruit. Niemand thuis. Da's balen. De woningbouw gebeld voor een slotenmaker. Die goede man belde een half uurtje later terug dat de deur gewoon op slot zat en zo hadden wij hem niet achtergelaten. Dus terug met het hele circus en jawel hoor, onze gezochte was nu wel thuis en veranderde van gezocht in gevonden en aangehouden. Hij mag nog 10 dagen op staatskosten logeren.

Ondertussen gaan de voorbereidingen voor het feestjesseizoen in volle gang door. In de maanden mei t/m augustus worden alle evenementen gepland, zodat de politie weer alle weekenden kan komen opdraven. Maar laatst nam de burgemeester gelukkig de stelling in, dat er ook aan politie-inzet een grens zit. Had ze tot voor kort nog het argument dat de regio gewoon moest leveren, al moest er bijstand vanuit Veenendaal worden aangevraagd, nu had de veiligheidsregio haar kennelijk gecorrigeerd en mocht ze het doen met wat wij als wijkteam ter plaatse konden leveren. En toen moest ze de plaatselijke winkeliersvereniging teleurstellen, omdat er op de datum dat zij de midzomernacht wilden eren met een feestje, er al een festival gepland stond. En twee festivals tegelijk in één gemeente, dat werd teveel. Toch leuk als de gemeente je steunt.

Nog andere dingen? Minderjarige jongen gezien achter het stuur van de auto van zijn vader. Vader zegt Mijn Kind Doet Dat Niet. Langsgeweest bij ruziënde en drinkende ouders in het belang van hun driejarig zoontje. Doet de politie dat ook al? Ja dus. Vader uitgenodigd omdat zijn zoontje zich al liegend en bedriegend het criminele pad begeeft. Dat wordt nog een pittig gesprek, maar er gaat wel een advies naar bureau Jeugdzorg. En vanavond lekker de openbare orde dienst in, van 19.30 tot 05.00 uur. Lekker fietsen, wat aan mijn bonnenquota doen. Oh nee, sorry, de veiligheid verhogen op straat, heet dat. Tot later!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten