Totaal aantal pageviews

zondag 23 oktober 2011

Nieuw pistool

Door Jobthecop op 12:07

Het heeft gelukkig maar een jaar of vijf gekost aan onderhandelen, uitschrijven, gunnen, testen, afkeuren, opnieuw gunnen en uiteindelijk beslissen, in afwachting van de beroepsprocedure die er zeker gaat komen. De keuze voor het nieuwe politiepistool is gevallen op de Sig Sauer PPNL, gebaseerd op het model P 250 DC. Die beslissing heeft heel lang geduurd en had eigenlijk vorig jaar al moeten vallen. Eerder werd de wereldberoemde Glock al afgekeurd op basis van het feit, dat het wapen niet aan de technische specificaties voldeed. Dat is vreemd als je bedenkt dat de Koninklijke Marechaussee, de landelijke arrestatieteams en de krijgsmacht al jaren met de Glock schieten, tot volle tevredenheid. Ik heb zelf ook met het pistool mogen schieten, en het schiet als een natte droom: alles in de roos. Toegegeven, er zijn ook een aantal ongevallen mee gebeurd, omdat er geen ontspanningshefboom op zit en het wapen ontspannen moet worden door de trekker over te halen. En als er dan nog een patroon in de kamer zit…..

Hoe dan ook, de Sig Sauer dus. De politiebonden waren not amused omdat ze niet vooraf waren ingelicht over de keuze. Schande, riepen ze. Lekker belangrijk zeg ik. Hoe meer mensen er iets over te zeggen (willen) hebben, des te trager gaat het proces. Er zal vast nog wel een verliezende partij zijn die beroep aantekent zodat het hele proces met een half jaar vertraagd wordt. Dat zijn nou eenmaal de regels van het spel. En hoewel ik zelf gegokt had op de Walther P 99, is de Sig een goede keuze. De hele wereld van special forces schiet al jaren met de Sig. De Secret Service, die de Amerikaanse President beveiligt, doet dat ook. En ze zijn er razend enthousiast over.

In 2013 moet het dan zover zijn. Iedereen krijgt 21 uur schietles op het nieuwe wapen en dan worden we geacht ermee vertrouwd te zijn. Van de week is de nieuwe action 4 patroon geïntroduceerd en hebben we ermee geschoten. Dan moet er dus nog een nieuwe holster komen, hopelijk weer het safariland die we nu hebben. En een patroonhoudertas voor het extra magazijn dat we krijgen. Als dat van ballistisch nylon mag zijn, en zijwaarts geplaatst, dan ben ik tevreden. Dat bespoedigt eventueel herladen.

Dan blijft er nog één wens over: een nieuwe wapenstok. Ik draag dit ding nu tien jaar mee en heb hem misschien twee keer ter hand genomen, maar nog nooit mee geslagen. Het is een onding dat veel te kort is en waarmee je je niet goed kunt verdedigen. Een langer model, of een uitschuifbaar model waar al tijden over gesproken wordt, zou veel beter zijn. Een model zoals de Amerikanen gebruiken met een zijhandvat zou ook mooi zijn, maar is wat onhandig in het meevoeren. Misschien bestaan daar ook uitschuifbare modellen van? Dat zou mooi zijn…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten