Totaal aantal pageviews

maandag 10 oktober 2011

Politie(k)

Januari 23, 2010
Door Jobthecop op 11:42

Guusje ter Horst liegt! Dat een politica liegt, is natuurlijk niks nieuws, want om in de politiek te kunnen overleven moet je glimlachend de ene leugen na de andere onwaarheid als een evangelie weten te presenteren. Of je nou moe of uitgerust, nuchter of dronken bent. Dat laatste komt overigens meer voor dan het eerste, ook bij ons Guuske. Maar dat geheel terzijde.

Toen zij aankondigde te willen kijken naar meer samenhang bij de Nederlandse Politie met als einddoel één nationale politie, kwam politie Nederland in oproer. Want hoewel sommige – en ik zeg met nadruk: sommige!- dus niet alles – ideeën inderdaad hout sneden, loog ze toen ze zij dat samenvoegen en beter samenwerken niet ten koste zouden gaan van het blauw op straat. De burger zou er niets van merken, en de agent op straat ook niet. Sterker nog, er zouden toch 500 wijkagenten bij komen, had het kabinet beloofd? Nou dan!

Sinds dat deze plannen in werking zijn gezet, speelt er een politiek spelletje. De raad van hoofdcommissarissen richtte de VTSPN op, de Voorziening tot Samenwerking Politie Nederland. Een topzwaar advies- en uitvoeringsorgaan dat veel geld kost en erg weinig oplevert. Totdat opeens de hoofdcommissarissen zelf in het beklaagdenbankje kwamen te zitten door hun declaratiegedrag. En hoewel dat op zichzelf schokkend is, twijfel ik er niet aan dat iemand in opdracht van Guusje dat feitje heeft laten weglekken naar de media, om de Hoofdcommissarissen de wind uit de zeilen te laten nemen bij onderhandelingen en besluitvormingen. Want zo werkt politiek. Je lacht je vijand vriendelijk toe, terwijl je met je vrije hand vergif in zijn wijn strooit. Zodat hij zich eens lekker verslikt.

De bezuinigingen hebben duidelijk gemaakt, dat ons district drie formatieplaatsen moet inleveren. Dat is niet veel op 280 man personeel, maar toch. De afdeling preventie is opgeheven. Twee mannen die buurtonderzoeken deden na inbraken en de wijkagenten veel werk bespaarden, zijn wegbezuinigd terwijl het ministerie meer aan preventie wilde doen. En brekend is dat de regio 160(!!!) voertuigen te veel had. Dus waar werd als eerste een voertuig weggehaald? Natuurlijk waar het het meeste pijn deed: bij ons. Wij moeten soms meer dan 10 kilometer rijden naar een ongeval, inbraak of andere melding. Nu hebben we dus nog maar één opvallende politieauto en daar moeten we het mee doen. En als die kapot gaat? Of in gebruik is? Jammer joh, maar je zult jezelf maar moeten redden. Nou fiets ik nogal graag, maar als je een hartklap krijgt en je woont tien kilometer van het politiebureau, dan duurt wachten op een fietsende wijkagent erg lang. We hebben er dan wel een wijkagent bij gekregen. Maar er wordt zelfs gesproken over het wegbezuinigen van de boot! ( Ik moet gelijk denken aan dat reclamespotje van een paar jaar geleden : Anders verkoopt u toch gewoon de boot? dat had je nou niet moeten zeggen!) Als dat gebeurt ben ik weg. Er moet toch een uitrukgereede boot liggen voor calamiteiten op de plassen? De brandweerboot staat op een trailer in de kazerne, dus die is er niet zomaar. Andere instanties varen wel, maar zijn niet 24 uur inzetbaar. Wij wel. En het maakt me niet uit, al regent het brulkikkers midden in de nacht, als er een noodsituatie is op het water pak ik de boot en vaar ut. Maar dan moet er dus wel een boot zijn. Ik heb het al eerder geschreven: een politieman kan niet zonder goede uitrusting! Onthoud dat nou eens, Guusje!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten